Kavimme vieraiden kanssa paratiisissa, alla kuvassa lisatietoja. |
Kuvassa kolibri ja trooppinen kukka. |
Trooppinen puutarha ja punssit! |
Omahan masto kurkistaa pienen niemen takaa. Soufrieren lahdella. |
Soufriere |
Miia Matruusi vulkaanisella purolla. Vesi oli todellakin lamminta. |
Snorklausta, vieraat Suomesta. |
Panu ja Timpan tekema ihan mielettoman hyva wokki! |
Ensimmäinen päivä Karibialla oli kiireinen.
Olemmehan kolmen viikon ajan tottuneet hyvinkin tasaiseen vuorokausirytmiin.
Ihana hulabaloo alkoi kuitenkin heti rantauduttuamme. Mahtavat ystävämme olivat
vastaanottamassa meitä Rodney Bay satamassa. Täytyy vielä mainita, että on
huikeaa olla näin ihanien ystävien ympäröimä. Ylitys varsinaisesti unohtui heti
ekan päivän aikana ja ihana Karibian ilmasto vei meidät hyvin pian rommimukien
ääreen.
Illalla menimme ravintolaan syömään hyvin ja
juhlistamaan saapumista. Kaikkiaan meitä oli 12hlöä, joten ihana ilta siitä
kehkeytyi. Ystävämme, jotka tulivat meitä vastaan olivat sukellus seurastamme
ja kuuluvat Finnairin- ja Merisukeltajiin. Merisukeltajat muistivat meitä
Vuoden Sukeltaja ansiomerkillä ja olivat myös rakentaneet pikkujouluista
terveiset videoklippeinä. Lisäksi saimme tuliaisina hapankorppuja, salmiakkia
lakua yms, ystävämme tietävät Kapteenin mieliherkut! Ihan mahtavaa Mukeltajat,
kiitos Mia, Tuula, Antti, Pekka, Riitta, Ela ja Jykä!
Parin päivän huoltotauon (Pekka vietti aikaa
konehuoneessamme tovin, joten kiitos siitä erityisesti, Volvossa oli kuitenkin
kaikki hyvin) jälkeen saimme vielä koko köörin veneeseen ja vietimme päivän
merellä. Omaha on kuin tilauksesta rekisteröity 12 hlö:lle, vaikka joskus se on
tuntunut liioittelulta. Saimme vielä sukellukset kaikille halukkaille. Ihana
päivä kaiken kaikkiaan.
Muutamia huoltoja jouduimme tekemään ylityksen
jälkeen ja pari pikku yllätystäkin tuli muutaman viikon sisällä ilmi.
Generaattoriin joduttiin jo Atlantilla vaihtamaan imbelleri, jonka jälkeen se
taas toimi moittettomasti. Aurinkopaneeleita on tarkoitus lisätä, jotta
geniksen tunnit pienenevät. Volvon huollot tehtiin ja samalla mitattiin
venttiilit ja nekin olivat toleranssissa. Vedentekokone alkoi fuskata ja suola
alkoi hieman maistua läpi. Jouduimme tilaamaan uuden Memprantin koneeseen,
valitettavan kallis suodatin, mutta nyt se toimii taas moittettomasti.
Yllätys momentin toi kuitenkin aluksen
vasemman puoleisen päävantin katkeaminen. Se räsähti poikki kevyellä
päiväpurjehdustuulella. Katkeaminen tapahtui vaijerin stanssauksen alapuolelta,
kannen päästä, varsinainen vaijeri on ehjä. Emme ole keksineet siihen
kunnollista syytä, mutta epäilemme sen tapahtuneen jäätymisen seurauksena.
Ilmeisesti vettä pääsee stanssaukseen, koska vaijeri ei yllä ihan pohjaan
saakka, jää pääsee rasittamaan sitä ns alapuolelta. Toinen vaihtoehto lienee,
että vaijeri, joka ei ole yltänyt ihan stannssauksen pohjaan on päässyt
rasittamaan metallia ja pikkuhiljaa murtanut sen. Oikean puolen samassa
vantissa oli myös murtuma. Näitä oli tosi hankala havaita, mutta kapteeni
puhdisti vantin liitoksen ihan puhtaaksi ja kaatoi merivettä päälle. Ruoste
raita paljasti hiushalkeaman. Korjasimme nämä hitsaamalla, kiitos ystävillemme
avusta. Hemuli toimi hitsimestrina ja Liisa piti minulle seuraa.
St Lucia saaren tunnusmerkki on Piton vuoret,
jotka löytyvä myös St Lucian lipusta. ST Lucian saarella tutuksi tulivat Rodney
Bayn satama- ja ankkurilahti. Lisäksi vierailimme Marigot Bayssa sekä
Soufrieressä, jossa Piton vuoretkin sijaitsevat.
Soufriere olikin hiukan paikallisempi,
vähemmän turisteja omaava paikka. Näkyvyys vedessä oli huikea ja kaloja oli
todella paljon. Snorklaajan unelmapaikka. Ystävämme Timppa ja Panukin pääsivät
käymään Soufrieressä ja sukeltajina nauttivat varmasti tästä kohteesta
suunnattomasti. Sivuhuomautuksena täytyy kehaista Panun ja Timpan nohevuutta.
Kertaakaan ei tarvinnut sulkea wc:n hanaa tai sammuttaa valoja heidän jäljiltään.
Se on hieno suoritus sillä ne tuppaavat unohtua aika ajoin meiltäkin.
Soufrieressä koimme kuitenkin hiukan ikäväksi
sen, että ns. poijupojat tulivat heti aluksen kylkeen ja halusivat saattaa
meidät poijulle ja toki odottivat maksua avustaan. He olivat todella sitkeitä
ja Kapteenin mielipuuhaksi tulikin poikien jallittaminen. Onnistuimme yhden
kerran kiinnittymään poijuun ilman apuja. Soufrieren lahdella ei saa
ankkuroitua vaan ainoa vaihtoehto on poijut. Täällä tutustuimme myös mukavaan
”poijupoikaan” Nobertiin, joka oli kylläkin jo reilusti keski ikäinen ja sanoi
olevansa ex rangers, joka kävi aamuisin kalassa lahdella. Hän ymmärsi tuskamme
ja sanoikin, että saatte varmaan poijun itsekin kiinnitettyä. Hänen kauttaan kävimme tutustumassa muutamaan
nähtävyyteen ystäviemme Liisan ja Hemulin kanssa. Tulivuori, Kaunis puutarha
(Botanical Garden) trooppisine kukkineen ja putouksineen sekä erillinen
putouskäynti. Eniten pidimme kuitenkin puutarhassa käynnistä se oli mahtava
paikka kukkien, puiden sekä lintujen erilaisuus on todella mielenkiintoista
katseltavaa.
Iloksemme kohtasimme Marigot Bayssa
Kesäpurjeen Sissi venekunnan, tulivat moikkaamaan ohikulkiessaan. Ilmeisesti
Kapteenin iso Suomen lippu herättää huomion. Kävimme aikanaan Suomessa,
Helsingin Lauttasaaressa, Kesäpurjeen järjestämät Rannikko- ja Saaristolaivuri
kurssit. Suosittelemme, todella ammattitaitoista koulutusta ja mukava porukka
kaiken kaikkiaan!
Marigot Bay on tosi idyllinen satama ja täältä
löytyy aivan ihanat rantaravintolat. Tosin meidän budjettiimme hieman liian
hintavat, mutta markkinointi punssi oli sen verran hyvä, että kävimme, jopa
kahdesti yhdessä ravintolassa ystäviemme kanssa. Ruoka oli oikein hyvää ja
ravintolapöydät sijaitsevat ihan veden äärellä, huumaavaa kaiken kaikkiaan.
Yleisesti ottaen Karibian saarien ilmasto on
miellyttävä suomalaiseen makuun. Päivällä lämpö nousee jopa 30asteeseen, mutta
yöksi se ehtii laskea noin 25 asteeseen, joka onkin sitten mukavan viileää.
Tuulet tuovat vilvoitusta lämpöön ja pieniä hetkellisiä vesikuuroja tulee
silloin tällöin.
Tulemme tälle saarelle varmasti vielä uudestaan, löytyihän täältä
kapteenin suun mukainen rommi, Chairman’s Reserve, Spiced. Tästä rommista
löytyykin oikein hyvä vaniljan maku, ei esannssinen vaan kunnon voimakas aito
vanilja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti