sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Karibia, St Lucia, lähdön hetket, kohti Brasiliaa 2.7.2017



Alkaa olla aika jatkaa matkaa eteenpäin ja olemmekin purjehtineet St Lucialle tankkaamaan ja ostamaan viimeiset ostokset ennen seuraavaa purjehdusta. Tarkoitus on lähteä kohti Brasiliaa ja olla noin 4000nm matkalla. Yritämme päästä mahdollisimman etelään, Brasiliaan. Toisin sanoen matkaamme niin pitkälle yhtäjaksoisesti kuin jaksamme, veneen polttoaineet, ruoka- ja vesi sekä pää kestävät.

Päivitämme sijaintia winlink.org sivustolle. Sieltä meidät löytää tunnuksella OH2EXU. Jos tietäisin niin sanoisin, että päivitämme sitä noin kahden päivän välein. Ei pidä ihmetellä, jos pallukat kääntyvät takaisin päin. Olemme luultavasti kokeneet vastatuulen hankaluuden ja kääntyneet kohti Panamaa tai jotain on hajonnut. Tällä hetkellä tuulet näyttävät jopa miedoilta, joten mahdollisuudet ovat hyvät. Polttoainetta on mukana kaiken kaikkiaan noin 1000l. Tällä määrällä meidän pitäisi päästä kombo ajeluna (moottorilla ja purjeilla) noin 2000nm. Vettä on mukana 1200l ja vesikone on juuri huollettu. Ruokaa, noh sitä nyt on!

Pystymme lähettämään blokiin tekstiä, mutta ei kuvia, joten sinnekin tulee silloin tällöin päivityksiä. Ystävämme ovat luvanneet päivittää tietoja myös facebookkiin. Olemme arvioineet, että vietämme merellä noin 8vkoa. Sisuaskit on kaivettu varastoista salongin herkkukaappiin odottamaan josko ne saataisiin tällä reissulla auki.

Kyllä, totisesti Kapteeni on saanut houkuteltua mukaan Matruusin, joka oli vielä epävarma päätöksessään lähteä tälle Brasilian kierrolle. Olo on kuitenkin rauhallinen ja luottavainen, pääsemme varmasti perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti