maanantai 3. lokakuuta 2016

Cangas

Olemme vähän "jumittuneet" tänne Vigon lahdelle Cangakseen. Täytyy todeta, että kovin kauaa ei jaksa samassa paikassa olla. Jostakin syystä tekee mieli koko ajan eteenpäin. Syy miksi jäimme tänne on ensisijaisesti se, että saamme ehkä viimein uuden potkurin jollaamme. Tässä juuri parasta aikaa odotellaan sitä tuotavaksi satamaan. Toinen syy on se, että meidät hinnoiteltiin vahingossa väärin ja satamamaksu on ollut osaltamme 17€/vrk. Samme siis noin 4päivää samalla rahalla kuin Englannissa 1pvän. Edullista, mutta silti budjettiimme vähän liikaa.

Odotimme aika huonoa palvelua tai kenties hidasta ja manjana kulttuuria. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tällä Suzuki huollolla, josta potkurimme on tilattu, on palvelu kohdallaan. He antoivat meille kaksikin eri potkuria testattavaksi ennen uuden potkurin tilausta. Lisäksi he ovat luvanneet toimittaa potkurin satamaan tänä iltana. Alunperin tosin odotimme sitä jo eilen, mutta ilmeisesti perjantain tilaus ei ehtinyt ajoissa mukaan, joten sen pitäisi siis tulla tänään. Jännittää vähän!

Cangas on tosi mukava pieni kylämäinen kaupunki. Täällä on mukavat meloldiat kirkonkelloisssa ja ne alkavat soida noin klo 8 aikaan aamusta ja jatkuvat iltaan saakka. Onhan ne ihan kivat, mutta pidemmän päälle, voisimme jo vaihtaa satmaa. Luulen, että tällä asuu pääsääntöisesti joko vanhuksia tai lapsiperheitä. Yökerhot ainakin puuttuvat tästä paikasta kokonaan. Tosin ei me niitä olla kaivattu.
Cangaksen kirkko.


Cangaksen satama.

 
Ensimmäisiä kertoja tuli mieleen, että voisi katsoa jotakin sarjaa TV:stä ja teki mieli lukea suomalaisia lehtiä. Tähän saakka on ilmeisesti mennyt ihan lomalla toiminnolla vaan, koska moiset eivät ole tulleet mieleeni kertaakaan aikaisemmin.

Tuulet ovat olleet tosi leppoisia ja voisinkin nimittää näitä kelejä ns. Lissu keleiksi. Tosin purjehtiminen on silloin tällä paatilla haastavaa, koska tuulta olisi hyvä olla noin 8-10m/s jotta Omaha pääsee hyvään vauhtiin.

Meillä alkaa olla jo vähän kiirusta, sillä lokakuussa on tarkoitus olla telakalla Portugalissa, Port Maossa. Tänne on matkaa vielä noin 400M ja meillä on noin 10pvä aikaa. Kyllähän se pitäisi sujua ihan hyvin, mutta satamat jäävät vähän vähäisemmälle tutkimiselle. Päiväpurjehduksella pääsee hyvin noin 40-50M. Teemme varmaan jokin vuorokauden siirtymän jossakin kohtaa Portugalin rannikkoa.

Hienoja uutisia, potkurimme saapui juuri veneelle kannettuna Costinin toimesta. Se sopi paikoilleenkin. Kiitos hyvin hoidetusta palvelusta Promar Meiralle ja meita palvelleelle Costin Balcalle. Omaha suosittelee! Jatkoimme heti matkaa ja menimme annkkuriin lahella olevalle lahdelle, josta on helppo aloittaa purjehdus kohti Portugalia.

Pahoittelut lukijoille, ensimmainen tietokone meni rikki ja nyt tassa koneessa ei ole sita aata:-) Lisaksi pari pullopostia on jaanyt kirjoittamatta, mutta tassa tulee pari.

Pullopostia VIII

Olkoon teille onni matkassa
ja tuulet suotuisat.

- mahtavaa seikkailua!

LC-41 Helsinki

Aivan Upeaa reissua ja reissuelamaa,
sopivia tuulia ja riittavasti seikkailua.

Parasta matkaa

T. LC-sisko Hanna

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Kiva kun pidätte blogia!!! Mukavaa lueskella niitä täällä konttorilla.
    Sätkälle super terveiset ja kaikkea hyvää!!!
    SamiK

    VastaaPoista